Μέτρηση Φυσικής Δραστηριότητας

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συνεισφέρουν στην επίτευξη της υγιεινής ζωής: η σωματική άσκηση, η υγιεινή διατροφή, ο καλός ύπνος, ο έλεγχος του άγχους και του σωματικού βάρους είναι μερικοί από αυτούς. Μελέτες όμως δείχνουν ότι ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής μας είναι απλά να κινούμαστε περισσότερο. Η αλλαγή της καθημερινότητάς σας – ώστε να είστε ποιο ενεργοί – έχει άμεση σχέση με τον έλεγχο του σωματικού βάρους, τη σωστή λειτουργία της καρδιάς, τη μείωση του άγχους, τον αποτελεσματικό έλεγχο του διαβήτη.

Πώς πραγματοποιείται η Μέτρηση Φυσικής Δραστηριότητας;

Η Μέτρηση Φυσικής Δραστηριότητας γίνεται με τη χρήση της συσκευής SenseWear. Πρόκειται για ένα άνετο και εύκολο στη χρήση μόνιτορ, το οποίο μπορεί με ακρίβεια να παρακολουθήσει τις προσλαμβανόμενες θερμίδες του οργανισμού, τη διάρκεια της συνολικής δραστηριότητας του σώματος, τον αριθμό των βημάτων που κάνετε, την διάρκεια του ύπνου σας και πολλές άλλες παραμέτρους.

αρχείο λήψης (2)

Το SenseWear διαθέτει τέσσερις αισθητήρες για να υπολογίζει τις θερμίδες που πραγματικά καταναλώθηκαν καθώς τη διάρκεια της σωματικής δραστηριότητας.

Φοριέται στο επάνω μέρος του δεξιού βραχίονα (δεξιό τρικέφαλο), ενεργοποιείται αυτόματα και καταγράφει δεδομένα. Μετρά διάφορες φυσιολογικές παραμέτρους του σώματος, δείχνοντας την πραγματική ενεργειακή κατανάλωση που κατέγραψε ο ενδιαφερόμενος τη χρονική περίοδο που το φορούσε, το επίπεδο της φυσικής δραστηριότητας, την διάρκεια και την ποιότητα του ύπνου, στο σπίτι του, κατά τη διάρκεια καθημερινών δραστηριοτήτων, στη δουλειά, στο σχολείο, κατά τη διάρκεια άθλησης, τη νύχτα κτλ.

Έτσι παρακολουθεί συνεχώς:

  • Τις θερμίδες που καταναλώνονται
  • Τη διάρκεια της φυσικής δραστηριότητας (Μέτρια, Έντονη, Πολύ έντονη)
  • Τον αριθμό των βημάτων που πραγματοποιούνται
  • Τη διάρκεια του ύπνου

c26-B0044ZAF0C-3-lg

ocG0

Το Monitor Μεταβολισμού και Φυσικής Δραστηριότητας είναι ένα επιστημονικά τεκμηριωμένο, ακριβές και αξιόπιστο σύστημα που μπορεί να αποκαλύψει τον «αντικειμενικό» τρόπο ζωής του ενδιαφερόμενου.