Προφίλ

nikaΝίκα Κάσδαγλη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη. Σπούδασε στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησε τον Ιούλιο του 2011.

Στην πτυχιακή της μελέτη ασχολήθηκε με το θέμα «Ανίχνευση της συχνότητας εμφάνισης κοιλιοκάκης σε παιδιά προσχολικής ηλικίας σε περιοχές της Αττικής».

Στα πλαίσια των σπουδών της πραγματοποίησε εξάμηνη πρακτική άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» βιώνοντας τις απαιτήσεις ενός κλινικού περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα εργάστηκε στο γραφείο του portal διατροφής medNutrition.

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επιμόρφωσης έχει λάβει εκπαίδευση για την εφαρμογή του προγράμματος «Πέρα από τα Όρια της Δίαιτας» που διοργανώνει το Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών (ΚΕΨΕΦ). Το πρόγραμμα αυτό, αποτελεί συμβουλευτική προσέγγιση στην αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς των χρόνια υπέρβαρων και παχύσαρκων ατόμων.

Έχει πραγματοποιήσει ακόμη, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξειδίκευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Διατροφή, Μεσογειακή Δίαιτα και Αντιμετώπιση Καρδιαγγειακών Νοσημάτων», ενώ παράλληλα έχει παρακολουθήσει και τα εκπαιδευτικά αντικείμενα με τίτλους «Ανάπτυξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων» και «Οργάνωση και λειτουργία μικρής και πολύ μικρής επιχείρησης – Business to Business».

Από το 2013 διατηρεί ανεξάρτητο διαιτολογικό γραφείο στη Μυτιλήνη με την επωνυμία Life & Nutrition, ενώ προσφέρει και online συνεδρίες μέσω της ιστοσελίδας της www.lifeandnutrition.gr. Ανά περιόδους, έχει διδάξει μάθημα Διατροφής μέσα από πολλές δραστηριότητες με στόχο την εκπαίδευση σε θέματα διατροφής και φυσικής δραστηριότητας σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Ενημερώνεται για τις εξελίξεις στο χώρο της Διατροφής και της Υγείας με τη συμμετοχή της σε συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες από το 2008 έως σήμερα.

Αρθογραφεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και παράλληλα διατηρεί και την προσωπική της ιστοσελίδα (www.lifeandnutrition.gr).