Η κατανάλωση χυμών αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη κατά 21%.

Home » Ενημέρωση » Διατροφικά νέα » Η κατανάλωση χυμών αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη κατά 21%.
lanes_1353582445_news960

diabetesreversal_600x450Μια νέα έρευνα από την Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ έδειξε ότι η κατανάλωση ενός η παραπάνω χυμούς την ήμερα αύξησε τις πιθανότητες διαβήτη κατά 21% ενώ η κατανάλωση έστω και 2 ολόκληρων φρούτων την εβδομάδα φαίνεται να προστατεύει από διαβήτη κατά 23%, με τα μήλα, βατόμουρα και σταφύλια να έχουν την μεγαλύτερη προστατευτική δράση.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι ο υψηλός γλυκαιμικός δείκτης των χυμών – οι οποίοι περνάνε μέσα από το πεπτικό σύστημα πιο γρήγορα από ότι τα πλούσια σε φυτικές ίνες φρούτα - μπορεί να εξηγήσει τη σύνδεση μεταξύ της κατανάλωσης χυμών και αυξημένο κίνδυνο διαβήτη.

Οι ερευνητές επίσης αναφέρουν ότι τα στοιχεία αυτά μπορούν να οδηγήσουν στη σύσταση να αυξηθεί η κατανάλωση φρούτων αλλά όχι χυμών για την προστασία κατά του διαβήτη. Οι επιστήμονες συγκέντρωσαν στοιχεία από 187382 εθελοντές της έρευνας Nurses” Health Study, Nurses” Health Study II, and Health Professionals Follow-up Study.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο BMJ (British Medical Journal).