14 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Home » Ενημέρωση » 14 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη
diavitis_xoris logo960.320

diabeteszsmall

Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη εορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου.

Η ημερομηνία επιλέχθηκε καθώς είναι η ημερομηνία γέννησης του Frederick Banting, ο οποίος, μαζί με τον Charles Best, συνέλαβαν πρώτοι την ιδέα που οδήγησε στην ανακάλυψη της ινσουλίνης, τον Οκτώβριο του 1921.

Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη πλαισιώνεται από μια σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο με στόχο την ανάδειξη της εκστρατείας της Διεθνούς Ομοσπονδίας για το Διαβήτη και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σκοπός της είναι η ενημέρωση του κοινού για τα αίτια, τα συμπτώματα, τις επιπλοκές και τη θεραπεία της πάθησης αυτής. Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη χρησιμεύει ως μια σημαντική υπενθύμιση της αυξημένης συχνότητας εμφάνισης διαβήτη  παγκοσμίως και αυτό θα συνεχιστεί εκτός αν ληφθεί άμεσα δράση.

Το λογότυπο της Παγκόσμιας Ημέρας του Διαβήτη  είναι ο μπλε κύκλος- το παγκόσμιο σύμβολο για το διαβήτη που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της ένωσης για την εκστρατεία της ευαισθητοποίησης για το διαβήτη. Σε πολλά κράτη, ο κύκλος συμβολίζει τη ζωή και την υγεία. Το μπλε χρώμα αντανακλά τον ουρανό που ενώνει όλα τα έθνη και αποτελεί το χρώμα της σημαίας των Ηνωμένων Εθνών.

Ο μπλε κύκλος συμβολίζει την ενότητα της παγκόσμιας κοινότητας του διαβήτη για την αντιμετώπιση της πανδημίας της νόσου.

wdd-booklet-cover

Δείτε παρακάτω ένα βίντεο – αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (14 Νοεμβρίου):

http://www.youtube.com/watch?v=ZI5JgRPceNA#t=17