Πιλάφι με μανιτάρια και κουρκουμά

Home » Μαγειρική » Ζυμαρικά & Ρύζι » Πιλάφι με μανιτάρια και κουρκουμά
Mushroom_Rice_Pilaf960
pilaf_mushroom
Νόστιμο και light! Πιλάφι με μανιτάρια και πολλά μυρωδικά που θυμίζει Ινδικό!
Χρόνος Εκτέλεσης: 45 λεπτά
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 201/μερίδα

Συστατικά

  • 1/2 κουταλιά της σούπας κουκουνάρια
  • 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • 250 γραμμ. μανιτάρια κομμένα
  • 1/2 φλυτζάνι καστανό ρύζι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σταφίδες
  • 1 1/4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 1/2 χυμό λεμόνι
  • 1 χούφτα κόλιαντρο ψιλοκομμένο
  • αλάτι και πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  1. Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Μαγείρεψε τα κουκουνάρια σε ένα στεγνό τηγάνι και άστα στην άκρη.
  3. Ζέστανε το λάδι σε ένα τηγάνι και σόταρε το κρεμμύδι και τον κουρκούμα για 3 λεπτά.
  4. Πρόσθεσε και τα μανιτάρια και μαγείρεψε για άλλα 2 λεπτά.
  5. Πρόσθεσε το ρύζι, τις σταφίδες και ανακάτεψε.
  6. Βάλε στο φούρνο και μαγείρεψε για 45-55 λεπτά, ελέγχοντας αν χρειαστεί να προσθέσεις λίγο νερό ακόμα μέχρι να βράσει το ρύζι.
  7. Ανακάτεψε με τα ψημένα κουκουνάρια, το χυμό λεμονιού, το κόλιαντρο και με λίγο αλάτι και πιπέρι πριν το σερβίρεις.