Archive for Φεβρουαρίου, 2014

960keftedakia-galopoulas-paprika-saltsa-moustardas-thumb-large

Κεφτεδάκια γαλοπούλας με καρότο και πάπρικα

Μερίδες 4 Προετοιμασία: 20΄     Αναμονή: 1 ώρα      Ψήσιμο: 15΄     Υλικά 600 γρ. κιμάς από γαλοπούλα, περασμένος μία φορά από τη μηχανή και πολύ κρύος 1 ξερό κρεμμύδι, λιωμένο στο μούλτι 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης, μουσκεμένη σε νερό και στυμμένη 2 ασπράδια αυγών χτυπημένα σε ελαφριάμαρέγκα 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος 2 κ.σ. δυόσμος, ψιλοκομμένος

getty_rr_photo_of_salt960

Τι φέρνει το μέλλον στη μείωση του αλατιού

Η μείωση του νατρίου στη διατροφή του ανθρώπου αποτελεί παγκόσμιο ζήτημα και τάση επαναδιατύπωσης για τη μετατροπή των επεξεργασμένων τροφίμων σε πιο υγιεινά. Μελέτες δείχνουν ότι η υπερβολική πρόσληψη νατρίου συνδέεται στενά με την αυξημένη αρτηριακή πίεση, ένα πρόβλημα δημόσιας υγείας που σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου, συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας και νεφρικής νόσου. Σύμφωνα με το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Τροφίμων και Διατροφής των